čtvrtek 22. května 2014

Agarový dezertík


Chtělo to něco mňam... a jednoduše... a rychle... a je to tady! Agarový dezertík!
Agar agar se získává vyluhováním zástupce červených řas a je to zdravá alternativa k želatině. Lehce seženete ve zdravé výživě.

Suroviny na jeden menší dortík (4 porce):
5 lžiček agarových vloček (namočených asi tak na dvě hodiny před použitím ve vodě)
jahody, ostružiny, třešně, borůvky, hroznové víno (nebo jakékoli jiné ovoce, které máte rádi, lépe však výraznější a kyselejší chuti)
stévie a citronová šťáva na doslazení
strouhaný kokos na ozdobu (nebo kokosové "skoromáslo")

  1. Do hrnce hodíte vločky agaru, asi 0,5-0,75 l vody a dáte zahřívat na mírný plamen. Zahříváte tak dlouho až se vločky rozpustí a je z toho skoro obyčejná voda. Míchejte! Dochuťte stévií, medem, cukrem, čím chcete a citrónovou šťávou, špetkou soli.
  2. Do formičky si nasypejte nakrájené ovoce (ideální jsou bobule, protože je ani nemusíte krájet a neteče z nich tolik šťávy).
  3. Ovoce zalijte agarem a nechejte ztuhnout v ledničce. 



1 komentář:

  1. Agar agar! I need you to show me how you did that! I have never had success with that stuff. Does it taste funny to you?

    OdpovědětVymazat